Održana preventivna akcija "Sigurno na dva kotača"

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2019/04/dva.kotača.9.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Akcija je organizirana na Zrinskom trgu u Koprivnici uz prisutnost  mnogobrojnih vozača mopeda, motocikala i bicikala

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U subotu, 6. travnja, od 10 do 12 sati, u organizaciji Postaje prometne policije Koprivnica provedena je deveta po redu preventivna akcija "Sigurno na dva kotača". Akcija je organizirana na Zrinskom trgu u Koprivnici uz prisutnost  mnogobrojnih vozača mopeda, motocikala i bicikala. Osim druženja na Zrinskom trgu, svi prisutni vozači mopeda i motocikala sudjelovali su u defileu ulicama grada Koprivnice te na taj način odali počast svim smrtno stradalim vozačima u prometu. Također, skrenuli su pozornost na sve veću svoju prisutnost u prometu.

Tijekom akcije bio je postavljen poligon vožnje. Na prostoru okupljanja prezentirani su službeni motocikli policije te mopedi i motocikli pripadnika moto klubova, bicikli i oprema biciklističkog kluba, zaštitna oprema, mopedi i motocikla auto klubova i preventivni materijali Nacionalnog programa sigurnosti u cestovnom prometu. Volonteri Crvenog križa Koprivnica prisutnima su prezentirali pokaznu vježbu na temu "Skidanje kacige s unesrećenog motociklista". Također, auto škole s područja grada prezentirale su svoje aktivnosti s naglaskom na potrebu upravljanja vozilima sa položenim ispitom i usvojenim znanjem iz prometnih propisa. Policijski službenici Kontakt policije tijekom akcije vršili su registraciju bicikla i promovirali sigurnu vožnju uz obaveznu uporabu kacige.

Svrha ove akcije je promicanje prometne kulture vozača mopeda i motocikala, kao i svih ostalih sudionika u prometu, a sve u cilju smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju motociklisti i mopedisti, smanjenje posljedica u prometnim nesrećama, ukazivanje na poželjno ponašanje u prometu, poštivanje prometnih propisa, korištenje kacige za vrijeme vožnje, motiviranje ove kategorije sudionika u prometu na uključivanje u članstvo moto-udruga, te "privikavanje" ostalih sudionika u prometu na prisutnost vozača mopeda i motociklista.

Osim mnogobrojnih posjetitelja na Zrinskom trgu, članova domaćih Moto klubova Hollister, Veterani,  Legende  i Roosters, te biciklističkog kluba Rotor,  te dr.,  akciju su podržali i mnogobrojni mediji.
 

Stranica