Održana preventivna akcija "Vidi i klikni" u Ferdinandovcu i Kalinovcu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2022/06/20220615_103306.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom simulacija korištena je lutka „Haki“, a cilj je najmlađe naučiti koje su posljedice nekorištenja sigurnosnog pojasa te sjedenja na prednjem sjedalu vozila

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 15. lipnja, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac u suradnji s djelatnicima Auto-kluba Đurđevac (HAK-om) održali su preventivno-edukativnu akciju „Vidi i klikni“.
Akcija je održana u dječjem vrtiću „Košutica - Ferdinandovac“ i dječjem vrtiću „Bubamara - Kalinovac“.

Prilikom druženja cilj je djecu naučiti kako da budu što više uočljiviji u prometu te kako da prepoznaju opasne situacije u prometu. Također, tijekom edukacije djeca su upoznata s pravilnim korištenjem nogostupa, korištenjem pješačkih prijelaza, rizicima prijelaza ceste između parkiranih vozila te važnošću vizualnog kontakta i komunikacije s vozačem. Upoznata su s pravilnim ulaskom i sjedenjem u automobilu te korištenju sigurnosnog pojasa, kao i o rizicima ukoliko to ne rade na propisan i pravilan način. 

Djeca su se najviše razveselila nastavnim pomagalima koja su se koristila tijekom edukacije kao što su semafor za pješake i tepih u vidu pješačkog prijelaza, a posebno su ih se dojmili modeli automobila za napuhavanje.

Tijekom simulacija korištena je lutka „Haki“, a cilj je najmlađe naučiti koje su posljedice nekorištenja sigurnosnog pojasa te sjedenja na prednjem sjedalu vozila.

Po završetku edukacije djeci su podijeljene bojanke „HAK“-a pod imenom „Vidi i klikni!“  


 


 

Pisane vijesti | Promet i vozila