Održana preventivna aktivnost u sklopu projekta "Dan kao san"

Slika PU_KK/Vijesti/2017/12/dan.san.10.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 20. prosinca, u prostoru Policijske uprave koprivničko-križevačke održana je preventivna akcija Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave i Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Koprivnica, uz partnerstvo s Osnovnom školom „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica u sklopu projekta „Dan kao san“.

Samom događanju nazočili su predstavnici Ravnateljstva policije, voditeljica Službe prevencije pri Uredu glavnog ravnatelja, gđa. Sandra Veber, te službenici za prevenciju Ravnateljstva policije, g. Tomislav Ferić i Ivo Jakić.

Prvotno, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Marija Mraz, te policijske službenice za prevenciju policijskim službenicima su održale edukaciju, nakon čega je uslijedila interaktivna radionica u sportskoj dvorani.

Na postavljenom poligonu, edukativnom postavu „Hodaj mojim nogama“, uz vodstvo članova Udruge osoba s invaliditetom, koristili su invalidska kolica, te ina pomagala za osobe s invaliditetom, prošli „poligon prepreka“, sve u cilju senzibilizacije za problematiku osoba s invaliditetom, te kvalitetniji rad s ranjivim društvenim skupinama.

Isto tako, za učenike 3. razreda, 22 učenika, Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica, na identičan način, primjeren dobi, održan je edukativni i praktični dio aktivnosti. Na kraju, odigrana je kraća košarkaška utakmica u kolicima, a igrali su članovi Udruge, osobe s invaliditetom, i policijski službenici.

Sam projekt provodi se četiri godine, obilježen je nizom aktivnosti preventivnog karaktera u odnosu na ranjive društvene skupine, te su ostvarena brojna partnerstva, dok je sam projekt prošle godine „podignut“ na nacionalnu razinu.



Stranica