Održana redovna konferencija za novinare

Slika PU_KK/Vijesti/2013/06/RedKonfLip2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 11. lipnja, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u svibnju novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u pet mjeseci ove godine.

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc predstavila je najznačajnije izmjene i dopune Prekršajnog zakona, novosti od značaja za građane i postupanje policije. Upoznala je s pojmom beznačajnog prekršaja i načelom oportuniteta, te o pregovaranju o priznavanju krivnje i sporazumijevnju o sankcijama i mjerama. Upoznala je s uvjetima naplate novčane kazne na mjestu počinjenja pekršaja, prekršajnim nalozima, postupku po prigovru na prekršajne naloge, prisilnoj naplati i zamjeni novčane kazne, te uskrati dokumenata i registru neplaćenih novčanih kazni.

Policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar upoznala je s postupkom izdavanja novih osobnih iskaznica, koji u svim policijskim postajama i upravama započeo  od 10. lipnja.



Stranica