Održana redovna konferencija za novinare

Slika PU_KK/Vijesti/2015/06/RedKonflipanj_2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 11. lipnja, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Adela Sočev, predstavila je preventivni projekt "Sigurnost na vodi". Riječ je o nacionalnom projektu u sklopu službe spašavanja života na vodi, kao javne ovlasti Hrvatskog Crvenog križa, kojeg će u suradnji provoditi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica kao nositelj, uz potporu Policijske uprave koprivničko - križevačke. Planirane su brojne preventivne aktivnosti koje će se provoditi na kupalištima, Šoderici i na obali Drave kod Legrada, a kroz radionice i tečajeve u školama aktivnostima će biti obuhvaćeno oko 600 djece osnovnih škola, sve u cilju prevencije nesreća na vodi.

Policijska službenica za prevenciju Tatjana Židov zahvalila je na suradnji Gradskom društvu Crvenog križa i upoznala s oblicima učešća policije u provedbi ovog projekta i do sada provedenim aktivnostima policije u prevenciji ovakvih nesreća. Uputila je niz prigodnih savjeta i pozvala kupače na oprez. Predstavljeni su plakati i letci koji će se koristiti u provedbi projekta "Sigurnost na vodi".

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u svibnju novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u pet mjeseci ove godine.

Voditeljica Odjela za uprave poslove Irena Medved predstavila je značajne odredbe novog Zakona o osobnoj iskaznici. Upoznala je s novom elektroničkom osobnom iskaznicom, čemu služi, tko mora, a tko može imati osobnu iskaznicu. Predočila je rokove važenja osobne iskaznice, postupak izdavanja i cijene u redovnom, ubrzanom i žurnom postupku. Pojasnila je način aktivacije elektronske osobne iskaznice nakon njezinog preuzimanja, te sada izmjenjeni postupak u slučaju njene krađe ili gubitka. Iznjela je i kaznene odredbe zakona i na kraju naglasila da svi građani koji imaju važeću osobnu iskaznicu  nisu ju obvezni mijenjati do istaka roka.



Stranica