Održana redovna konferencija za novinare

Slika PU_KK/Vijesti/2015/12/Redkonf9.12._2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 9. prosinca, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u studenom novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u jedanaest mjeseci ove godine. 

Glasnogovornik je najavio provedbu tradicionalne operativne akcije "Mir i dobro", koju će Policijska uprava provoditi i ove godine, kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana i postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira, te spriječila zlouporaba oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava. Naznačene su aktivnosti koje će policija provoditi, te su prikazani rezultati prošlogodišnje akcije. Vođa grupe protueksplozijske zaštite Mato Radotović upoznao je sa značajnijim zakonskim odredbama koje se odnose na prodaju i uporabu pirotehničkih i drugi eksplozivnih sredstava, te građanima uputio niz savjeta i pozvao ih na oprez i razboritost.

Policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar predočila je rezultate dragovoljne predaje oružja iz akcije "Manje oružja, manje tragedija" u 11 mjeseci ove godine i opetovano uputila poziv građanima na dragovoljnu predaju oružja i eksplozivnih sredstava. Naznačila je skup preventivnih aktivnosti koje policija provodi u edukaciji djece i svih građana.



Stranica