Održane edukacije i kreativne radionice u Đurđevcu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa održala je edukacije i radionice u udruzi „Mali princ“ i Gradskoj knjižnici Đurđevac

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 5. prosinca, policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa održala je edukacije i radionice u udruzi „Mali princ“ i Gradskoj knjižnici Đurđevac.
 
U sklopu projekta „Ruka prijateljstva“ u udruzi „Mali princ“ u Đurđevcu članove udruge podsjetilo se čemu služi sigurnosni pojas, kako biti vidljiv u prometu i na koji način se sigurno kretati u zimskim uvjetima. Nakon edukacije održana je kreativna radionica izrade božićnih čestitki.

Na dječjem odjelu Gradske knjižnice u Đurđevcu u sklopu pričaonice i igraonice za djecu i roditelje, održana je edukacija o korištenju sigurnosnog pojasa i autosjedalica, kojom prilikom je pročitana slikovnica „Neobična želja“ izdana od strane udruge Roda – roditelji u akciji. Kroz slikovnicu prikazano je kako se i Djed Mraz mora vezati sigurnosnim pojasom.

Roditeljima je skrenuta pozornost na pravilno korištenje autosjedalica i sigurnosnog pojasa, na poštivanje ograničenja brzine kretanja i negativni utjecaj alkohola. Nakon kreativne radionice, djeca su nagrađena preventivnim materijalom – bojankom „Klik i krećemo“, razglednicom i naljepnicom za auto „Dijete u vozilu“.
 
 
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica