Održane info točke na državnoj cesti broj 28

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2019/07/tocka.zabno.1.JPG
  • Slika
  • Slika

Info točke održane su s ciljem davanja korisnih savjeta mladim vozačima, tzv. četiri ubojice u prometu (alkohol, brzina, pojas i mobitel) te vozačima bicikala, mopeda i motocikala

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U cilju povećanja stanja sigurnosti te sprečavanja događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika na prometnicama, danas, 5. srpnja, na državnoj cesti broj 28 u Svetom Ivanu Žabno i Markovcu Križevačkom, policijski službenik za sigurnost i preventivu u cestovnom prometu Policijske postaje Križevci održao je info točke.
 
Info točke održane su s ciljem davanja korisnih savjeta mladim vozačima, tzv. četiri ubojice u prometu (alkohol, brzina, pojas i mobitel) te vozačima bicikala, mopeda i motocikala, kao i kratke edukacije građanima o negativnom utjecaju alkohola na vozače i posljedicama upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i ne korištenja zaštitne kacige.
 
Također, građanima je skrenuta pozornost na pravilno i sigurno sudjelovanje u prometu, te su im dijeljeni letci pod nazivom „Uspori za 10!“, „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“, „Brzina - najčešći uzrok događanja prometnih nesreća“, „Alkohol - loš vozač“, promidžbeni leci vezani za nepropisno korištenje mobitela, tehničku ispravnost mopeda, motocikala i bicikala kao i ostali promotivni materijali.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila