Održane info točke o sigurnom sudjelovanju traktorista u prometu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2021/05/info.tocka.kz.14.5.jpg
  • Slika

Osim savjeta, vozačima su dijeljeni preventivni letci

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Obzirom na veći broj prometnih nesreća i nesretnih slučajeva u kojima sudjeluju vozači traktora sa priključnim vozilima, policijski službenici Policijske postaje Križevci su tijekom tjedna u mjestima Dropkovec i Gračina održali info točke u sklopu vršenja tehničkih pregleda traktora i njihovih priključnih vozila izvan objekta stanice za tehnički pregled vozila. Tom prilikom vozači su educirani kako sigurno sudjelovati traktorom u prometu.
U cilju izbjegavanja događanja prometnih nesreća i stradavanja u prometu vozačima je skrenuta pozornost na obveze koje kao sudionici u prometu moraju poštivati kao i na posljedice i sankcije ukoliko se istih ne pridržavaju.
 
Osim savjeta, vozačima su dijeljeni preventivni letci, a poseban naglasak usmjeren je na tzv. „4 ubojice u prometu“, na problem konzumacije alkohola, a potom i sudjelovanja pod utjecajem alkohola u prometu na cesti, na obvezu registracije vozila, oprez prilikom vršenja radnji vozilom u prometu te obvezu uklanjanja blata sa kotača prilikom uključivanja u promet.                 

Pisane vijesti | Promet i vozila