Održane info-točke u Koprivnici

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2020/10/14.10. info točke (1).jpg
  • Slika

Policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica održale su info točke u Koprivnici u Gibaničnoj i Herešinskoj ulici

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 15. listopada 2020. godine, policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica održale su info točke u Koprivnici u Gibaničnoj i Herešinskoj ulici. Teme preventivnih aktivnosti bile su radnje u prometu, brzina kretanja vozila, sigurna vožnja biciklista, vozača romobila i sigurno kretanje pješaka. Prisutnim vozačima motornih vozila skrenuta je pozornost na prilagođavanje brzine kretanja vozila u zonama dječjih igrališta i pješačkih prijelaza.

Kako bi se smanjilo događanje prometnih nesreća, prisutni vozači savjetovani su da poštuju prometne znakove i pravila, a posebno prometne znakove OBAVEZNO ZAUSTAVLJANJE i RASKRIŽJE S CESTOM S PREDNOŠĆU PROLASKA. Pješaci koji nerijetko prelaze kolnik van obilježenih pješačkih prijelaza te samim time dovode u opasnost sebe i druge sudionike u prometu, upućeni su  da cestu prelaze na pravilan način. Vozači romobila savjetovani su da tijekom vožnje nose kacigu, štitnike i reflektirajuću odjeću. Prisutnima su podijeljeni promidžbeni materijali.

Pisane vijesti | Promet i vozila