Održane info točke u Majurcu i Carevdaru

Slika /PU_KK/Vijesti/2019/01/info.tocka.11.1.JPG

U cilju povećanja stanja sigurnosti te sprečavanja događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika na prometnicama u petak, 11. siječnja, u Majurcu i Carevdaru, policijski službenika za sigurnost i preventivu u cestovnom prometu održao je info točke na temu tzv. „4 ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, pojas i mobitel), te nastupanja zimskih uvjeta na cestama


Foto: Pu koprivničko-križevačka 
 
Tijekom prošle godine na području Policijske postaje Križevci zabilježeno je 127 prometnih nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale, 17 osoba zadobilo je teške, a 79 osoba lake tjelesne ozljede.

U cilju povećanja stanja sigurnosti te sprečavanja događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika na prometnicama u petak, 11. siječnja, u Majurcu i Carevdaru, policijski službenika za sigurnost i preventivu u cestovnom prometu održao je info točke na temu tzv. „4 ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, pojas i mobitel), te nastupanja zimskih uvjeta na cestama.

Tom prilikom vozačima i ostalim građanima skrenuta je pozornost na pravilno i sigurno sudjelovanje u prometu, te su im dijeljeni letci pod nazivom „Uspori za 10!“, „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“, „Brzina- najčešći uzrok događanja prometnih nesreća“, „Alkohol-loš vozač“, promidžbeni letak vezano uz nepropisno korištenje mobilnog uređaja, savjeti vozačima prilikom nastupanja zimskih uvjeta na kolniku, kao i ostali promotivni materijal uključujući reflektirajuće prsluke i strugalice za led.


Stranica