Održane info-točke u mjestima Sveti Ivan Žabno i Cirkvena

  • Slika
  • Slika
  • Slika

S ciljem poboljšanja stanja sigurnosti i smanjenja stradanja sudionika u prometu, građani su educirani o pravilnom i sigurnom sudjelovanju u prometu

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 15. listopada, u mjestima Sveti Ivan Žabno i Cirkvena, policijski službenici za sigurnost i preventivu u cestovnom prometu Policijske postaje Križevci održali su info točku na temu „4 ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, pojas i mobitel), mladi vozači,  vozači bicikala, mopeda i motocikla.
 
Prisutnim građanima održana je kratka edukacija o negativnim utjecajima alkohola na vozače i posljedicama upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nanošenja blata na kolnik te ne korištenje zaštitne kacige.
 
S ciljem poboljšanja stanja sigurnosti i smanjenja stradanja sudionika u prometu, građanima je skrenuta pozornost na pravilno i sigurno sudjelovanje u prometu te su im dijeljeni letci pod nazivom „Uspori za 10!“, „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“, „Brzina - najčešći uzrok događanja prometnih nesreća“, „Alkohol - loš vozač“, „Blato na kolniku“ promidžbeni letci vezani uz nepropisno korištenje mobilnog uređaja, tehničku ispravnost mopeda, motocikala i bicikala, reflektirajući prsluci kao i ostali promotivni materijali.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila