Održano natjecanje "Ja u prometu"

Slika PU_KK/Vijesti/2013/05/coor.2.300.gif

Foto: Pu koprivničko - križevačka 

U srijedu, 8. svibnja, od 8 do 12 sati, u organizaciji Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica, Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko - križevačke županije i Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa ove Policijske uprave održano je natjecanje „Ja u prometu“ namijenjeno djeci s poteškoćama u razvoju. 

Natjecale su se ekipe Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i V. Osnovne škole Bjelovar. Svaka ekipa sastojala se od četiri natjecatelja, polaznika od petih  do osmih razreda.

 Natjecanje se sastojalo dva dijela – kviza znanja i poligona spretnosti. Na kvizu znanja natjecatelji su rješavali test znanja, pri čemu su se svi osvojeni bodovi pojedinačnih natjecatelja zbrajali i temeljem tih rezultata su ekipe osvajale bodove. Najuspješniji pojedinci na kvizu znanja osvojili su medalje.

Poligon spretnosti sastojao se od prepreka koje je trebalo savladati (ubaciti loptu u koš, provući se kroz tunel, protrčati kroz kolutove, provući se između prepreka), te zadataka koje je trebalo riješiti, a koji su vezani uz rad policije i sudjelovanje djece u prometu.

Tako su natjecatelji morali opremiti policijskog službenika za službu, sastaviti stop-pločicu i sastaviti prometni znak obavijesti „Djeca na cesti“, te pokazati vještinu upravljanja biciklom. 

            Na kvizu znanja najbolji učenici bili su:

  • zlatna medalja - Marcel Puž, COOR Koprivnica
  • srebrna medalja - Stevana Vujasinović, COOR Koprivnica,
  • brončana medalja Dejana Božić, COOR Virovitica.

 Ukupni plasman ekipa bio je slijedeći.

1. mjesto - COOR Koprivnica,

2. mjesto - COOR Virovotica,

3. mjesto - COOR Križevci, 

3. mjesto - V. OŠ Bjelovar.

Pobjednička ekipa COOR Koprivnica primila je veliki pobjednički pehar, dok su ostale ekipa primile male pehare za osvojena mjesta. Sve ekipe su osvojile društvene igre – podnu slagalicu „Automobili“, igru „Avanturom do škole“ i igru „Znakovi u prometu“.

Pehare, medalje i nagrade koje su uručene osigurane su od strane Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko - križevačke županije.           

Pri realizaciji natjecanja pomogli su kontakt - policajci Policijske postaje Koprivnica i policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave koprivničko - križevačke. 

Svi sudionici natjecanja izrazili su zadovoljstvo organizacijom i načinom provedbe, a posebice pozitivnim odnosom policijskih službenika spram djece s poteškoćama u razvoju.



Stranica