Oduzimanje prednosti prolaska najčešći uzrok prometnih nesreća

Slika PU_KK/Palica.jpg

Tijekom 2016. godine na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica zabilježene su 304 prometne nesreće, od kojih 64 u kojima je uzrok bilo nepoštivanje prednosti prolaska, što je ujedno i najčešći uzrok događanja nesreća. 

Foto: Ilustracija

Tijekom 2016. godine na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica zabilježene su 304 prometne nesreće, od kojih 64 u kojima je uzrok bilo nepoštivanje prednosti prolaska, što je ujedno i najčešći uzrok događanja nesreća.

Ove nesreće najčešće su se događale u Koprivnici, a posljedica su nepoštivanja prometne signalizacije - znaka "STOP" i "nailazak na cestu s prednošću prolaska".

U proteklih petnaestak dana dogodile su se dvije prometne nesreće na raskrižju Ulica Ivana Sabolića i Ulice Miroslava Krleže. Radi se o veoma frekventnom raskrižju (blizina škole,  bazenI) na kojem je s ciljem povećanja sigurnosti prometa tijekom 2016. godine izvršena rekonstrukcija,  kojom je također izmijenjen način prometovanja. Novom regulacijom prometa prvenstvo prolaza dobila je Ulica Miroslava Krleže koja je sada glavna ulica, dok su smjerovi iz Ulice Ivana Sabolića prema odvojku Ulice Miklinovec i obrnuto sporedni.

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradalih pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i prometne signalizacije, posebice poštivanje i postupanje po znaku „STOP“.



Stranica