Oprezno u prometu!

Slika PU_KK/Vijesti/2012/10/palica pol..bmp

Prema kratkoročnoj vremenskoj prognozi, tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana, očekuju se kišne oborine, te magla.

Foto: Ilustracija  

Prema kratkoročnoj vremenskoj prognozi, tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana, očekuju se kišne oborine, te magla. 

Skrećemo pozornost  svim sudionicima u prometu da će uslijed ovih vremenskih prilika kolnici biti skliski, a vidljivost smanjena.  Kako u rečenim vremenskim uvjetima ne bi došlo do prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu, pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju posebice prometne znakove kojima se ograničava brzina kretanja i regulira prednost prolaska na raskrižjima. 

Pješacima savjetujemo da se kreću nogostupom, a na mjestima gdje nema izgrađenih nogostupa da se obavezno kreću uz lijevi rub kolnika. Kolnik je potrebno prelaziti na za to obilježenim mjestima – pješačkim prijelazima. U uvjetima smanjene vidljivosti preporučamo nositi svjetlu odjeću, te korištenje reflektirajućeg prsluka ili druge reflektirajuće materije, zbog ranije uočljivosti od strane vozača i veće osobne sigurnosti. 

Vozače motornih vozila upozoravamo da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i uvjetima vidljivosti kako ne bi dolazilo do slijetanja vozila van kolnika. Potrebno je imati na umu da na mokrim cestama kočenje traje približno tri puta dulje nego na suhim. Isto tako, vozačima savjetujemo da povećaju razmak između vozila kako bi se pravovremeno mogli zaustaviti iza vozila koje se nalazi ispred njih odnosno kako ne bi dolazilo do sudara vozila prilikom vožnje u slijedu. Vozačima bicikala savjetujemo da prilikom upravljanja biciklima koriste reflektirajuće prsluke, te da obavezno upale svjetla na biciklima. Ne preporučamo vožnju na način da se u ruci drži kišobran.



Stranica