Oprezno u prometu!

Slika PU_KK/Vijesti/2014/11/auto.bmp

Foto: Ilustracija 

Obzirom na vremensku prognozu tijekom predstojećeg vikenda, a posebice u poslijepodnevnim satima u nedjelju i u noćnim satima s nedjelje na ponedjeljak, očekuju nas kišne oborine, s mogućnošću susnježice, uslijed kojih će kolnici biti mokri i klizavi. 

Kako bi se za vrijeme očekivanih kišnih padalina izbjeglo događanje prometnih nesreća i stradavanje osoba, vozačima savjetujemo da smanje brzinu kretanja svojih vozila, povećaju međusobni razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu, te razmak između vozila i osoba koje pretječu odnosno obilaze, te da postupaju sukladno značenju prometnih znakova kojima se regulira pravo prvenstva prolaska kroz raskrižja.  

Posebno apeliramo na vozače da ne upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, već da ukoliko su konzumirali alkoholna pića zamole drugog vozača koji nije konzumirao alkoholna pića da upravlja vozilom ili da koriste usluge taxi-vozila ili javnog prijevoza.  
Mlade vozače podsjećamo da je za njih vrijedi apsolutna zabrana upravljanja vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića obzirom da je dozvoljena koncentracija alkohola u organizmu mladog vozača 0,00 g/kg.
 

Vozače bicikala i pješake podsjećamo da tijekom noći i tijekom uvjeta smanjene vidljivosti koji se očekuju za vrijeme trajanja kišnih oborina trebaju biti označeni reflektirajućom biciklističkom odjećom odnosno reflektirajućim prslukom, te da koriste površine namijenjene njihovom kretanju.



Stranica