Oprezno u prometu!

Slika PU_KK/Vijesti/2014/11/auto.bmp

Kako bi se događanje prometnih nesreća svelo na minimum, tijekom predstojećeg vikenda, vozače motornih vozila molimo da prilagode brzinu kretanja svog vozila vremenskim uvjetima i stanju na cestama i ograničenjima brzine kretanja u naselju i van naselja. 

Foto: Ilustracija 

Kako bi se događanje prometnih nesreća svelo na minimum, tijekom predstojećeg vikenda, vozače motornih vozila molimo da prilagode brzinu kretanja svog vozila vremenskim uvjetima i stanju na cestama i ograničenjima brzine kretanja u naselju i van naselja. Isto tako nužno je da povećaju razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu, te prilikom pretjecanja i obilaska ostalih sudionika u prometu, da ne „ulijeću u škare“, ne pretječu vozila  ispred prijevoja ili nepreglednih zavoja, te da prije svakog ulaska u zavoj smanje brzinu kretanja vozila. Ne preporučamo nagla kočenja i nagle promjene smjera kretanja, kako ne bi došlo do slijetanja vozila s kolnika.  

Ističemo da mladi vozači ne smiju upravljati osobnim automobilima čija je snaga motora veća od 80 kW, te da nakon konzumacije alkoholnih pića ne smiju upravljati vozilima – dozvoljena koncentracija alkohola u organizmu mladog vozača je 0,00 g/kg. 

Posebno apeliramo na sve sudionike u prometu, da ne upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola odnosno nakon konzumacije alkoholnih pića.

  



Stranica