Oprezno u prometu!

Slika PU_KK/Vijesti/2015/02/zima.kc.jpg

Kako bi se događanje prometnih nesreća svelo na minimum, tijekom predstojećeg vikenda, vozače motornih vozila molimo da prilagode brzinu kretanja svog vozila vremenskim uvjetima i stanju na cestama i ograničenjima brzine kretanja u naselju i van naselja.

Foto: Ilustracija

Kako bi se događanje prometnih nesreća svelo na minimum, tijekom predstojećeg vikenda, vozače motornih vozila molimo da prilagode brzinu kretanja svog vozila vremenskim uvjetima i stanju na cestama i ograničenjima brzine kretanja u naselju i van naselja. Također, nužno je povećati razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu. Prilikom pretjecanja i obilaska ostalih sudionika u prometu ne „ulijetati u škare“, ne pretjecati vozila  ispred prijevoja ili nepreglednih zavoja, a prije svakog ulaska u zavoj nužno je smanjiti brzinu kretanja vozila. Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometne znakove kojima se regulira pravo prednosti prolaska kroz raskrižja. 

Ne preporučamo nagla kočenja i nagle promjene smjera kretanja, kako ne bi došlo do slijetanja vozila s kolnika. Imajte na umu, da je zaustavni put i put kočenja tijekom pojave poledice i snijega na kolniku, duži, te da može doći do zanošenja vozila. 

Posebno apeliramo na sve sudionike u prometu, da ne upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola odnosno nakon konzumacije alkoholnih pića. 

Napominjemo da mladi vozači ne smiju upravljati osobnim automobilima čija je snaga motora veća od 80 kW, te da nakon konzumacije alkoholnih pića ne smiju upravljati vozilima – dozvoljena koncentracija alkohola u organizmu mladog vozača je 0,00 g/kg.



Stranica