Oprezno u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2016/06/pol.vozilo.bmp

Obzirom na loše vremenske uvjete i niske temperature, te maglu i moguće padaline i susnježicu, svim sudionicima u prometu savjetujemo povećan oprez zbog mokrih, klizavih i zaleđenih kolnika i smanjenu vidljivost.

Foto: Ilustracija

Obzirom na loše vremenske uvjete i niske temperature, te maglu i moguće padaline i susnježicu, svim sudionicima u prometu savjetujemo povećan oprez zbog mokrih, klizavih i zaleđenih kolnika i smanjenu vidljivost.

Vozače podsjećamo na obvezu korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilu i obvezu korištenja dnevnih ili kratkih svjetala na vozilima radi njihove bolje uočljivosti i veće sigurnosti svih sudionika u prometu.

Pozivamo vozače na povećan oprez neposredno ispred obilježenih pješačkih prijelaza, te prilikom vršenja radnji uključivanja, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja i skretanja vozilom u prometu, kao i na poštivanje prednosti prolaska na raskrižjima.

Također, pozivamo vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila usklade s postavljenim prometnim znakovima ili zakonom propisanim ograničenjima brzine kretanja vozila u naselju i van naselja, te da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i u skladu sa stanjem kolnika i vremenskim prilikama smanje brzinu kretanja svog vozila. Ne preporučamo nagla kočenja i nagle promjene smjera kretanja, kako ne bi došlo do zanašanja i slijetanja vozila s kolnika.

Na sve sudionike u prometu, a posebno vozače motornih vozila, apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.



Stranica