Oprezno u prometu tijekom božićnih blagdana

Slika PU_KK/Vijesti/2016/12/LetakPrometBozic_2.jpg

Sve sudionike u prometu podsjećamo da budu izrazito oprezni i poštuju prometne propise i znakove, a na vozače posebice apeliramo da poštuju ograničenja brzine kretanja, prava prvenstva prolaska na raskrižjima, vožnju s dopuštenom koncentracijom alkohola u organizmu i da vozila adekvatno pripreme za zimske uvjete.

Foto: Ilustracija

Tijekom božićnih blagdana dolazi do znatnog povećanja frekvencije vozila, uslijed čega na prometnicama, a posebice u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima, povremeno može doći do otežanog i sporijeg odvijanja prometa. Najveće prometne gužve događati će se u blizini velikih trgovačkih centara. Ovo će posebice biti izraženo 22. prosinca u poslijepodnevnim satima, te 23. i 24. prosinca, kada će se obavljati posljednje pripreme za predstojeće Božićne blagdane, kao i u utorak, 26. prosinca.

U blizini crkvi u kojima će se odvijati Svete mise 24. i 25. prosinca također se očekuje veća frekvencija vozila i velik broj parkiranih osobnih automobila uslijed čega može doći do sporog odvijanja prometa, ali i velik broj pješaka.

Molimo građane za strpljenje u slučaju sporijeg odvijanja prometa. Kako bi se što prije osiguralo normalno odvijanje prometa policijski službenici će, po potrebi, vršiti regulaciju prometa, te je potrebno postupati sukladno njihovim znacima.

Posebno upozoravamo vozače mlađe dobne skupine kao i osobe starije životne dobi na pojačan oprez u prometu.

Sve sudionike u prometu podsjećamo da budu izrazito oprezni i poštuju prometne propise i znakove, a na vozače posebice  apeliramo da poštuju ograničenja brzine kretanja, prava prvenstva prolaska na raskrižjima, vožnju s dopuštenom koncentracijom alkohola u organizmu i da vozila adekvatno pripreme za zimske uvjete.



Stranica