Oprezno u prometu tijekom fašničkog vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

 Foto: Ilustracija 

Tijekom predstojećeg vikenda, sukladno vremenskim prognozama, očekuju nas jutarnja magla, te kiša i snijeg poradi čega će kolnici biti mokri i skliski. Svim sudionicima u prometu savjetujemo povećan oprez, a vozače motornih vozila posebno molimo da brzinu kretanja svojih vozila prilagode rečenim uvjetima. 

Vozače molimo da u vrijeme održavanja manifestacija „Fašnik“, postupaju sukladno prometnim znacima policijskih službenika koji će vršiti regulaciju prometa, te da s povećanim oprezom upravljaju vozilima u neposrednoj blizini djece, pješaka i biciklista. 

Kako će velik dio građana tijekom vikenda sudjelovati na maskiranim zabavama, bilo u privatnom aranžmanu, bilo u ugostiteljskim objektima, savjetujemo da se nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravlja vozilima. 

Kako bi se osigurala optimalna sigurnost svih sudionika cestovnog prometa, policijski službenici Policijske uprave će tijekom vikenda pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila, te upravljanje vozilima po utjecajem alkohola pri čemu će se posebna pozornost posvetiti mladim vozačima i počiniteljima prometnih prekršaja u povratu.



Stranica