Oprezno u prometu tijekom praznika i vikenda!

Slika /ikone/Policija.kc.2.jpg

Sve sudionike u prometu podsjećamo na važnost poštivanja prometnih propisa

Foto: Ilustracija

Pred nama je vikend u kojem će se obilježiti i Praznik rada, sve sudionike u prometu podsjećamo na važnost poštivanja prometnih propisa kako bi se izbjeglo stradavanje osoba u prometnim nesrećama.

Vozače savjetujemo da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila te da brzinu prilagode konkretnim uvjetima na cesti. Uslijed kišnih oborina vidljivost je smanjena, a kolnici su mokri i skliski. Stoga sve sudionike u prometu pozivamo na oprez prilikom sudjelovanja u prometu.

Bicikliste i pješake podsjećamo na obavezno korištenje reflektirajuće materije tijekom smanjene vidljivosti uslijed kiše.
 
Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića, ali i konzumacije drugih opojnih sredstava i lijekova koji negativno utječu na vozačke sposobnosti, ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste institut dogovornog vozača.

Svim vozačima i putnicima u motornim vozilima savjetujemo da koriste ugrađene sigurnosne pojaseve i da na ispravan način koriste dječje autosjedalice, a vozače i pješake molimo da tijekom sudjelovanja u prometu ne koriste mobitele i slične uređaje koji odvlače pozornost.
 
Također, vozače mopeda i motocikala pozivamo na poštivanje prometnih propisa, a posebice onih koji se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila, pretjecanje, obilaženje, poštivanje prednosti prolaska i korištenje homologirane zaštitne motociklističke kacige.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila