Oprezno u prometu tijekom uskrsnih blagdana

Slika /ikone/policija sigurnost i povjerenje.JPG

Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 2. travnja do utorka, 6. travnja 2021. godine  provoditi pojačani nadzor prometa

Foto: Ilustracija

Predstoje nam uskrsni blagdani tijekom kojih će se broj vozila na prometnicama uvelike povećati, zbog čega se povećava i mogućnost događanja prometnih nesreća. Najveće povećanje broja vozila očekuje se na državnim i županijskim cestama te na prometnicama u gradovima, posebno u zoni velikih trgovačkih centara, što će naročito biti izraženo tijekom poslijepodnevnih sati 2. travnja te tijekom 3. travnja, kada će građani obavljati posljednje pripreme za predstojeći blagdan.
 
U slučaju, povremenog, sporijeg odvijanja prometa sve sudionike u prometu molimo za strpljenje, a posebno mlade vozače te vozače mopeda i motocikala. Kako bi se što prije osiguralo normalno odvijanje prometa policijski službenici će, po potrebi, vršiti regulaciju prometa te je potrebno postupati sukladno njihovim znacima.
 
Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i znakove, da poštuju ograničenja brzina kretnja, da su na raskrižjima dužni postupati sukladno značenju prometnih znakova odnosno poštivati prometna pravila kojima se određuje prednost prolaska vozila, da su dužni propustiti pješake koji se kreću ili stupaju na obilježeni pješački prijelaz te prilikom skretanja ulijevo propustiti vozila koja im dolaze u susret. Kako alkohol negativno utječe na sigurnost cestovnog prometa, vozačima, kako motornih vozila tako i bicikala, savjetujemo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu na cestama, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taxi-vozila odnosno institut „dogovornog vozača“. Svim vozačima i putnicima u motornim vozilima savjetujemo korištenje sigurnosnog pojasa te prijevoz djece u sigurnosnim auto-sjedalicama.
 
Kako bi se tijekom predstojećeg produženog vikenda spriječilo događanje prometnih nesreća i stradavanje osoba u prometu na cestama, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 2. travnja do utorka, 6. travnja 2021. godine  provoditi pojačani nadzor prometa.

Pojačano će se nadzirat brzina kretanja, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanje vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilno korištenje mobitela. Posebna pozornost će se posvetiti nadzoru mladih vozača, recidivista i vozača mopeda i motocikala. Uz navedeno, sankcionirati će se i svako drugo grubo kršenje prometnih propisa.

Sretan Uskrs i sigurno sudjelovanje u prometu želi Vam Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Najave | Promet i vozila