Oprezno u prometu tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2015/04/palica pol..bmp

Tijekom proteklog vikenda, od 1. do 3. svibnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je devet prometnih nesreća od čega šest nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena, a pet osoba je lakše ozlijeđeno 

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 1. do 3. svibnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je devet prometnih nesreća od čega šest nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena, a pet osoba je lakše ozlijeđeno. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: neprilagođena brzina (3), nepropisno skretanje (2) i nepoštivanje prednosti prolaza (3). Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su tri prometne nesreće. Dva su mlada vozača prouzročila dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško, a dvije lakše ozlijeđene. 

Kako bi se tijekom predstojećeg vikenda izbjeglo događanje prometnih nesreća i stradavanje osoba u njima, apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometne znakove, posebice znakove koji reguliraju prednosti prolaska kroz raskrižja. Vozačima savjetujemo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da konzumacija istih negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima. 

U slučaju kiše,vozače motornih vozila molimo da dodatno smanje  brzinu kretanja svog vozila, da povećaju razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu, te prilikom pretjecanja i obilaska ostalih sudionika u prometu, da na otvorenim dijelovima cesta ne „ulijeću u škare“, ne pretječu vozila  ispred prijevoja ili nepreglednih zavoja, te da prije svakog ulaska u zavoj smanje brzinu kretanja vozila. 

Bicikliste upućujemo da obvezno koriste biciklističke staze ili trake, da ne voze nogostupom i obilježenim pješačkim prijelazom kao i da tijekom vožnje noću bicikli budu propisno osvijetljeni, a vozači koriste  reflektirajući prsluk ili  reflektirajuću biciklističku odjeću. 

Mlade vozače upozoravamo na  apsolutnu zabranu konzumacije alkoholnih pića kao i na vožnju automobila čija je snaga zakonski propisana, 80 kw. 

 



Stranica