Oštećeni prevaren prilikom kupnje robe - građani budite oprezni!

Slika /ikone/racunalna.sigurnost.jpg

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje

Foto: Ilustracija

Prijevara   
 
U rujnu prošle godine 21-godišnjak je kao odgovorna osoba trgovačkog društva dogovorio s tvrtkom u inozemstvu kupnju energetskih napitaka te na račun uplatio nekoliko desetaka tisuća kuna. Naknadno su ga nekoliko puta kontaktirali iz dostavnih službi radi dodatnih uplata određenih novčanih iznosa za svoje usluge što je oštećeni i učinio.
Budući da roba nije stigla u RH, a oštećenom nije vraćen novac, podnio je kaznenu prijavu. Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje.

Dobro je podsjetiti

Oprez prilikom kupovine putem interneta!
 
Policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Kad kupujete online/putem interneta provjerite web stranicu, nikad ne koristite veze dobivene elektronskom poštom ili preko društvenih mreža. Podatke unosite isključivo izravno na sigurnim internetskim stranicama.

Ako je moguće, zadržite pravo da prvo primite robu. Prije plaćanja razmislite dvaput, provjerite da li ste razumjeli rizike kupnje putem interneta.

Sačuvajte sve dokumente vezane za vaše online kupovine, mogli biste ih trebati da utvrdite uvjete prodaje ili da dokažete da ste platili robu.

 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon