Osumnjičeni za pranje novca

Slika /ikone/Euro.2.jpg

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pranje novca protiv osumnjičenih će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom i 32-godišnjakinjom sa šireg đurđevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pranje novca.

Sumnja se da su osumnjičeni od lipnja 2023. do lipnja 2024. godine omogućili nepoznatim osobama pristup svojim mobilnim uređajima i prijenosnom računalu putem različitih aplikacija te su dragovoljno ustupili svoje korisničke podatke i lozinke otvorenih računa i time pomogli nepoznatim osobama da prenesu i prikriju podrijetlo nezakonito stečenih novčanih sredstava, a koja financijska sredstva su pribavljena kaznenim djelima prijevare i računalne prijevare u ukupnom iznosu od nekoliko stotina tisuća eura, od čega su dio novca zadržali za sebe.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pranje novca protiv osumnjičenih će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon