Pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa

Slika PU_KK/Vijesti/Pojas.jpg

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, u razdoblju od 14. ožujka (ponedjeljak) do 20. ožujka (nedjelja) provoditi će se pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

Foto: Ilustracija

Tijekom 2015. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke dogodilo se 619 prometnih nesreća u kojima su sudjelovale 1464 osobe, od kojih je sigurnosni pojas trebalo koristiti njih 1146. Postotak korištenja sigurnosnog pojasa od strane sudionika prometnih nesreća iznosio je  83 posto. U prometnim nesrećama sa smrtno stradalim osobama svega 38 posto sudionika koristilo je sigurnosni pojas.

U prva dva mjeseca ove godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke evidentirano je 69 prometnih nesreća u kojima je sudjelovao 131 sudionik. Od 123 sudionika koji su trebali koristiti sigurnosni pojas njih 95 odnosno 77 posto koristilo je sigurnosni pojas.

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama,  u razdoblju od 14. ožujka (ponedjeljak) do 20. ožujka (nedjelja) provoditi će se pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora prometa policijski službenici biti će posebno usmjereni na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane svih osoba u vozilima, te na prijevoz djece (da li su djeca pravilno smještena u dječjim autosjedalicama, kako je dječja autosjedalica pričvršćena u vozilu, te da li su u vozilu vezana sigurnosnim pojasom). Osim ovih prekršaja policijski službenici će sankcionirati i sva druga gruba kršenja prometnih propisa.



Stranica