Pojačani nadzor prometa tijekom produženog vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2018/10/pol.auto.2.png

Foto: Ilustracija 

Tijekom devet mjeseci ove godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je sedam prometnih nesreća s poginulim osobama u kojima je smrtno stradalo sedam osoba.

U prometnim nesrećama zabilježenim tijekom vikenda smrtno je stradalo pet osoba. Najčešći uzrok događanja prometnih nesreća s poginulim osobama bila je brzina uslijed koje su život izgubile tri osobe. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su tri prometne nesreće s poginulim osobama, pri čemu valja napomenuti da su svi imali koncentracije alkohola veće od 1,50 promila, dok je mladi vozač izazvao jednu prometnu nesreću s poginulom osobom. Mladi vozač je ujedno bio i pod utjecajem alkohola.

Valja istaknuti i da su ukupno 43 osobe teško ozlijeđene u prometnim nesrećama, njih 13 ili 30 posto teško je ozlijeđeno u prometnim nesrećama tijekom vikenda. Najčešći uzroci prometnih nesreća tijekom vikenda bili su neprilagođena brzina, oduzimanje prednosti prolaska i vožnja pod utjecajem alkohola. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su četiri prometne nesreće, a mladi vozači dvije prometne nesreće. 

Kako bi se tijekom predstojećeg vikenda spriječilo činjenje prometnih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu na cestama, Policijska uprava koprivničko-križevačka će i tijekom predstojećeg produženog vikenda, provoditi pojačani nadzor prometa.

Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, prije stjecanja prava na upravljanje ili za vrijeme zabrane, te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica, nadzoru pravilnog korištenja mobitela, nadzoru mladih vozača, povratnika i vozača mopeda i motocikala.



Pisane vijesti