Policajci dijele brošuru "Ljeto na hrvatskim cestama"

Slika PU_KK/Vijesti/2012/07/DijeljenjeBrosure1_300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Tijekom ljetnih mjeseci jedna od osnovnih zadaća Policijske uprave koprivničko-križevačke osiguranje je optimalne protočnosti prometa na cestama, s posebnim naglaskom na državne ceste.

Uzrok tome je povećan broj osobnih automobila stranih registarskih oznaka kojima hrvatski državljani dolaze provesti godišnji odmor kod obitelji na području Policijske uprave, susjednih Policijskih uprava te na jadranskoj obali, ali i stranih državljana – turista koji dolaze godišnji odmor provesti u Republici Hrvatskoj.

Kako bi se održalo povoljno stanje sigurnosti u cestovnom prometu, te kako ne bi dolazilo do stradavanja stranih državljana u prometnim nesrećama, policijski službenici na cestovnom graničnom prijelazu Gola i prilikom nadzora prometa na cestama, stranim državljanima dijele brošure „Ljeto na hrvatskim cestama“.

Brošure „Ljeto na hrvatskim cestama“ izrađene su u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a pomoću njih strani se državljani upoznaju s hrvatskim pravnim propisima u vezi vožnje pod utjecajem alkohola, pričanja na mobilni aparat za vrijeme vožnje, prekoračenja brzine, korištenja sigurnosnog pojasa, korištenja svjetala i ograničenja brzine. U brošuri su ujedno navedeni i brojevi telefona važnih hrvatskih interventnih službi, pomoći na cesti i informacija o stanju na cestama. Osim na hrvatskom jeziku, brošura nudi rečene informacije na  francuskom, engleskom, njemačkom, češkom, slovenskom, talijanskom i mađarskom jeziku.



Stranica