Policija sudjelovala u provedbi aktivnosti natjecanja učenika „Sigurno u prometu 2022“

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Natjecanje se sastojalo od teorijskog dijela koji se odnosio na pisanje testa i poznavanje prometnih propisa, te praktičnog dijela koji se odnosio na vožnju spretnosti biciklom

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas 29. travnja, u mjestu Gornja Rijeka u OŠ „Sidonije Rubido Erdödy“ održano je natjecanje učenika pod nazivom „Sigurno u prometu 2022“ na kojem je sudjelovalo 20 učenika iz pet osnovnih škola.
 
Natjecanje se sastojalo od teorijskog dijela koji se odnosio na pisanje testa i poznavanje prometnih propisa, te praktičnog dijela koji se odnosio na vožnju spretnosti biciklom.
 
Policijska postaja Križevci u suradnji s Auto moto klubom Križevci već dugi niz godina provodi i sudjeluje u velikom broju preventivnih akcija i natjecanja preko dječjih vrtića i osnovnih škola koje djeluju na području Grada Križevaca i općina.

Na taj način promiču svijest i prometnu kulturu kod mladih koji tek počinju samostalno sudjelovati u prometu na cesti kako bi se isti na najbolji mogući način pripremili za sudjelovanje u prometu i dobili temelj za daljnje prometno obrazovanje, i kako bi se u budućnosti stanje sigurnosti u cestovnom prometu svelo na još veću razinu te smanjilo događanje prometnih nesreća i stradavanje sudionika na prometnicama, posebno mladih.
 

Stranica