Policijska postaja Križevci sudjeluje na Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/11/sajam.3.jpg
  • Slika
  • Slika

Također, budući da se tijekom ovog vikenda provode pojačane mjere policije vezano uz proslavu „Martinja“, posjetitelji će dobiti niz korisnih savjeta za sigurno sudjelovanje u prometu

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti policije, policijski službenici Policijske postaje Križevci, od 10. do 12. studenoga, sudjeluju na 25. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko - križevačke županije, koji se  održava u Križevcima u dvorani Gimnazije I.Z. Dijankovečkog.

Uz niz savjeta kako sigurno sudjelovati u prometu, policijski službenici će posjetiteljima prezentirati preventivni i represivni rad policije te ih educirati o štetnostima i posljedicama upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, prekoračenja brzine kretanja, korištenja mobilnog uređaja za vrijeme vožnje i ne korištenja sigurnosnog pojasa. Naglasak je na davanju savjeta za sigurno sudjelovanje u prometu mladim vozačima, pješacima, vozačima osobnih prijevoznih sredstava te vozačima bicikala, mopeda i motocikala.

Također, budući da se tijekom ovog vikenda provode pojačane mjere policije vezano uz proslavu „Martinja“, posjetitelji će dobiti niz korisnih savjeta za sigurno sudjelovanje u prometu.    
  
Policija apelira na vozače, a sve s ciljem kako bi se smanjilo stradavanje u prometu, da radi vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu poštuju prometne propise, a posebice da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola.

Apeliramo i na druge sudionike u prometu da se ne prevoze u vozilu kojim namjerava upravljati vozač pod utjecajem alkohola jer su putnici česte žrtve u prometnim nesrećama koje su prouzrokovali vozači pod utjecajem alkohola.

Savjeti vozačima koji su konzumirali alkohol:
 
  • ne sudjelujte u prometu ako ste konzumirali alkoholna pića
  • koristite usluge taxi prijevoza ili javni prijevoz
  • ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti, zamolite nekoga trijeznog da vas odveze, ako imate mogućnost prespavajte u objektu gdje će biti organizirano druženje  
  • ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića
  • vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu

 
 

Stranica