Policijski službenici na Tečaju za savjetnike o autosjedalicama

Slika PU_KK/Vijesti/2012/03/tečaj-autosjedalice.1.300.gif

 Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 24. ožujka policijski službenici Policijske uprave koprivničko - križevačke prisustvovali su Tečaju za savjetnike o autosjedalicama koji je, u organizaciji Udruge RODA, održan u prostorijama udruge „ACT“ u Čakovcu. 

Tečaj kojem su prisustvovali policijski službenici bio je, po prvi puta u Hrvatskoj, organiziran za osobe koje nisu članovi Udruge RODA odnosno za policijske službenike. 

Na Tečaju je posebna pozornost bila posvećena vrstama i grupama autosjedalica, sustavu korištenja pojedinih vrsta autosjedalica (grupa 0, grupa 0+, grupa I, grupa II i grupa III), autosjedalicama oštećenim u prometnim nesrećama i europskoj regulativi koja propisuje standard sigurnosti dječjih sustava. 

Polaznicima Tečaja prezentirana su iskustva vezana uz sigurnost djece - putnika iz Kanade, SAD-a i Skandinavskih zemalja, te su im,  na zasebnom automobilskom sjedalu, demonstrirani načini pogrešnog korištenja autosjedalica. 

Poseban naglasak stavljen je na pregled autosjedalica od strane policijskih službenika prilikom nadzora prometa, a znanje stečeno na Tečaju za savjetnike o autosjedalicama, policijski službenici koristiti će u svakodnevnom radu.



Stranica