"Poštujte naše znakove" - edukacija učenika prvih razreda

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2022/09/Braće Radić škola.jpg
  • Slika

Aktivnim sudjelovanjem djeca su naučila što znače pojedini prometni znakovi  i znakovi koje daju policijski službenici prilikom upravljanja prometom na cestama

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 20. rujna, u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“, policijski službenik za prometnu preventivu policijske postaje Koprivnica, održao je edukaciju učenika I. razreda Osnovne škole “Braća Radić”, te u područnoj školi Starigrad.
  
Tijekom edukacije učenici su upoznati s pojmom prometa i opasnostima koje im prijete ako se neodgovorno ponašaju u prometu, kako se sigurno kretati u svojstvu pješaka te da moraju koristiti obilježene pješačke prijelaze. 

Također, učenici su upoznati sa načinom sigurne vožnje tehnički ispravnim biciklom, obvezom korištenja zaštitne kacige te da se prilikom vožnje u motornim vozilima moraju vezati sigurnosnim pojasom na pravilan način.

Aktivnim sudjelovanjem djeca su naučila što znače pojedini prometni znakovi  i znakovi koje daju policijski službenici prilikom upravljanja prometom na cestama.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica