„Poštujte naše znakove“: Predavanja u Koprivničkom Ivancu i Kunovcu

Slika PU_KK/Vijesti/2018/10/AKIK_1.jpg

Foto: PU koprivničko - križevačka

U provedbi preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ policijske službenice za prometnu preventivu Postaje prometne policije Koprivnica jučer su održale predavanja učenicima drugih razreda OŠ Koprivnički Ivanec i PŠ Kunovec.

Djeca su ponovila znanja iz prometa koja su stekla do sada i nešto novo naučila. Ponovljeno je o opasnostima koje im prijete ako se neodgovorno ponašaju u prometu, kako da se sigurno kreću pješice u prometu i koriste pješačke prijelaze. Upućeni su na sigurnu vožnju biciklom, te da moraju nositi zaštitnu kacigu, imati svjetla na biciklu i da se ne smiju kretati sami prometnicama. Također, upućeni su da prilikom vožnje u osobnim automobilima moraju biti vezani sigurnosnim pojasevima na pravilan način. Ponovljeno je što znače pojedini znakovi koje daju policijski službenici prilikom upravljanja prometom u raskrižjima.

Nakon edukacije s djecom je odrađen praktički dio kretanja po pješačkim stazama, prelaska djece preko obilježenog pješačkog prijelaza, te prelazak preko pješačkih prijelaza kad policijski službenik upravlja prometom u raskrižjima.

Za nagradu nakon edukacije djeca su razgledala službeno vozilo i opremu u vozilu.
 



Pisane vijesti