"Poštujte naše znakove": Predavanje u OŠ Antun Nemčić Gostovinski

Slika PU_KK/Vijesti/2018/09/PNZKcANGostovinski4.JPG

Foto: PU koprivničko - križevačka

Danas, 6. rujna, u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ policijska službenica za prometnu preventivu u Postaji prometne policije Koprivnica održala je učenicima prvih razreda Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski" u Koprivnici edukativna predavanja.

Tom prilikom sedamdesetak učenika tri razredna odjeljenja obnovilo je stečeno  znanje iz prometnih propisa koje su naučili pohađajući vrtić i malu školi. Opetovano im je skrenuta pozornost na obvezu korištenja pješačkih staza te sigurnog prelaska ceste preko pješačkih prijelaza, kako poštivati prometne znakove i semafor te znakove koje daju policijski službenici.

Također, obnovili su znanje o kretanju biciklom u prometu,  koristeći obavezno zaštitnu kacigu. Nadalje, obzirom da se velik broj djece prevozi do škole osobnim automobilima, istima je skrenuta pozornost na obvezu korištenja sigurnosnog pojasa.  U vrijeme smanjene vidljivosti trebaju biti označeni reflektirajućom materijom (dijelovi odjeće koji reflektiraju svjetlost, dijelovi školske torbe koji reflektiraju svjetlost, reflektirajuće marame, prsluci i drugo).

Kako bi svoju sigurnost, ali i sigurnost drugih sudionika u prometu podigli na višu razinu, učenicima su podijeljeni promidžbeni materijali MUP-a - reflektirajuće kabanice.
 



Pisane vijesti