Poštujte odluke Stožera civilne zaštite - Ostanite doma i za vrijeme blagdana

Slika /PU_KK/Vijesti/2020/04/OSTANI DOMA 2.png

Zahvaljujemo se svim građanima koji poštuju odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem čuvaju sebe i sve nas

U dane vikenda i blagdana koji su pred nama meteorolozi najavljuju toplo i sunčano vrijeme, ali nemojte zaboraviti da su na snazi ograničenja koja proizlaze iz odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koja se odnose na zabrane javnih okupljanja, zabranu okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu i mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na javnim prostorima. Nemojte boraviti i zadržavati se na javnim površinama kako se ne bi stvorila velika koncentracija ljudi jer tada nećete biti u mogućnosti poštivati pravila distance i izbjegavanja kontakata.

Vrijeme blagdana i dolaska ljepšeg vremena u ovakvoj situaciji ne može biti izgovor da se prestanete odgovorno ponašati i pratit preporuke liječnika i epidemiologa. Svjesni smo kako ste promijenili životne navike, kako većinu vremena provodite u svojim domovima i kako trenutno postavljeni uvjeti života svih nas nisu jednostavni, ali pridržavajući se svih preporuka, posebno preporuke  da ostanete u svojim domovima, pozitivno utječete na zdravlje svih nas i utječete na duljinu trajanja ove situacije.

Policijski službenici će biti na terenu, kontrolirat će i nadzirati provođenje odluka, ali nemojte da samo to bude razlog zbog kojeg ćete ostati doma. Ostanite zbog sebe, svoje obitelji, prijatelja, liječnika, medicinskog osoblja i  svih onih koji u ovim vremenima moraju biti na terenu i obavljati žurne poslove, a vi vikend i blagdane provedite u svojim domovima sa svojim obiteljima.

Zahvaljujemo se svim građanima koji poštuju odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem čuvaju sebe i sve nas.

Policijska uprava koprivničko - križevačka svim građanima Koprivničko - križevačke županije želi sretan i blagoslovljen Uskrs.


 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica