Poziv građanima na sudjelovanje u 24-satnoj akciji nadzora brzine kretanja vozila

Slika /ikone/mjerenje brzine.JPG

Sve zainteresirane građane pozivamo da nam od 1. do 10. travnja dostave prijedloge mjesta na kojima bi se trebao vršiti nadzor brzine kretanje

Foto: Ilustracija

Sukladno planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije ROADPOL održat će se 24-satni nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske i u preko 20 država članica ROADPOL-a.
 
Kako brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama. Prema statističkim pokazateljima za 2022. godinu, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke od ukupno sedam poginulih osoba u prometnim nesrećama njih tri, odnosno 42,9 posto poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine.
 
Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke će se 21. travnja od 00.00 do 24.00 sata dana provoditi akcija nadzora brzine kretanja vozila.
 
Pozivamo građane da se uključe u provođenje akcije na način da nam dostave svoje prijedloge mjesta na kojima bi se trebao obavljati nadzor brzine kretanja ukoliko smatraju da na tim mjestima vozači ne poštuju ograničenja brzine kretanja vozila.
 
Sve zainteresirane građane pozivamo da nam od 1. do 10. travnja 2023. godine putem e-pošte Policijske uprave (koprivnicko-krizevacka@policija.hr) dostave prijedloge mjesta na kojima bi se trebao vršiti nadzor brzine kretanje te da iskažu interes za uključivanje u provedbu akcije.
 

Najave | Promet i vozila