Predavanje u sklopu projekta "Nisi sam" u OŠ Kalnik

Slika PU_KK/Vijesti/2013/02/nisi.sam.300.gif

U utorak, 12. ožujka, policijska službenica Ureda načelnika Policijske uprave i policijski službenik Policijske postaje Križevci, održali su radionicu za 20 učenika 3. i 4. razreda OŠ „Kalnik“ uz nazočnost djelatnika škole.

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U utorak, 12. ožujka, policijska službenica Ureda načelnika Policijske uprave i policijski službenik Policijske postaje Križevci, održali su radionicu za 20 učenika 3. i 4. razreda OŠ „Kalnik“ uz nazočnost  djelatnika škole.      

Kroz radionicu je obrađena tematika sprječavanja nasilja među djecom i mladima, te sprječavanja nasilja putem modernih elektroničkih tehnologija.  Učenici su kroz konkretne primjere iz policijske prakse i medija upoznati s pojmom vršnjačkog nasilja i vrstama nasilja.

Prikazan im je video uradak („Cyber Bulling video“) koji prikazuje zlostavljanje 14 – godišnjaka Treya od strane njegovih vršnjaka i način rješavanja takovog problema. 

Nadalje, uslijedio je rad u grupama – učenici su podijeljeni u grupe i svaka je grupa dobila konkretan primjer zlostavljanja iz prakse - učenici su odgovarali na konkretna pitanja, kako se osjećaju kada vide zlostavljanje, što bi učinili u konkretnom primjeru, kome bi se obratili za pomoć, odnosno što misle o nasilju među djecom. 

U drugom dijelu radionica učenici su upoznati s dobrim i lošim stranama Interneta, a posebno društvenih mreža. Osvrt je napravljen na društvenu mrežu „Facebook“, a od 20 učenika njih četvrtina ima otvorene svoje facebook profile.

Također, učenici su upoznati s pojmom osobnih podataka, te problemom nepoznavanja sigurnosnih postavki i pravila ponašanja, kao i opasnosti koje prijete od pojedinih ljudi, odnosno da ne sklapaju virtualna prijateljstva s nepoznatim osobama.



Stranica