Predstavljen projekt „SuPER sigurni u prometu“

Slika PU_KK/Vijesti/2016/09/projektSSuP_2.jpg

Foto: Pu koprivničko - križeačka

U prostorijama Udruge osobe s invaliditetom „grada Koprivnice Bolje sutra“ jučer je održanom konferencijom za novinare predstavljen projekt „SuPER-sigurni u prometu“.

Projekt je osmislila Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice, a u provedbi projekta pomoći će im partneri - Koprivničko-križevačka županija, Udruga Roma „Korak po korak“ i Regionalni  Klub IPA Koprivnica. U provedbi projekta sudjelovati će i Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Cilj projekta je stjecanje znanja o pravilnom ponašanju tijekom vožnje kod mladih, podizanje svijesti kod donositelja odluka o zašiti mladih, podizanje razine svijesti u Koprivničko-križevačkoj županiji o potrebi zaštite mladih od stradavanja u prometu, te povećanje prometne kulture kod mladih.

Ciljana skupina su mladi od 15. do 19. godine starosti odnosno učenici svih srednjih škola Koprivničko-križevačke županije, članovi Udruge Roma „Korak po korak“ i članovi Udruge „Bolje sutra“. Projektom će se obuhvatiti od sedamsto do tisuću mladih osoba, a provoditi će se putem radionica, parlaonica, edukativnih predavanja i izrade promotivnih materijala.

Očekivani rezultati projekta su primjena stečenog znanja kod korisnika, povećana informiranost javnosti o potrebi zaštite mladih u prometu, osiguranje boljih uvjeta za vožnju mladih vozača, te sprečavanje invaliditeta kod mladih.

Projekt je financiran novčanim sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH 2011. – 2020.

Na konferenciji za novinare o projektu su govorili predsjednica Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Marija Mraz, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal, predsjednik Udruge Roma „Korak po korak“ Franjo Horvat i predsjednik Regionalnog  Kluba IPA Koprivnica Robert Šarec.

Kako će se u provedbu projekta uključiti i Policijska uprava koprivničko-križevačka, na konferenciji za novinare voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc prezentirala je podatke o sudjelovanju i stradavanju osoba starosti od 15 do 19 godina života u cestovnom prometu za 2014., 2015. i osam mjeseci 2016. godine. Posebno se osvrnula na stradavanje mladih vozača, te na najčešće greške koje mladi čine prilikom sudjelovanja u prometu koje dovode do prometnih nesreća i njihovog stradavanja u prometu.



Stranica