Predstavnici Policijske uprave na 9. Kolegiju gradonačelnika i općinskih načelnika

Slika PU_KK/Vijesti/2012/07/satanak-sajam-moguč.300.gif

U srijedu, 11. srpnja, u prostorijama Koprivničko – križevačke županije održan je 9. Kolegij gradonačelnika i općinskih načelnika s područja Koprivničko - križevačke županije pod predsjedanjem župana Darka Korena

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U srijedu, 11. srpnja, u prostorijama Koprivničko – križevačke županije održan je 9. Kolegij gradonačelnika i općinskih načelnika s područja Koprivničko - križevačke županije pod predsjedanjem župana Darka Korena, a na kojem su sudjelovali i predstavnici Policijske uprave koprivničko – križevačke Tatjana Židov i Mato Radotović.

Predstavnici Policijske uprave predstavili su akciju/program „Sajam mogućnosti“ i „Manje oružja, manje tragedija“.

U prvom dijelu, policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika, Tatjana Židov prezentirala je preventivne projekte, programe i aktivnosti, od kojih se neki provode duži vremenski period. Isti su usmjereni na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog i inog nasilja, sigurnost u prometu, te ostale oblike rizičnih ponašanja djece i mladih.

Kroz sve spomenute aktivnosti Policijska uprava surađuje s građanima, razvijaju se partnerski odnosi s tijelima lokalne uprave i samouprave, ustanovama, nevladinim organizacijama i medijima.

Prezentiran je preventivno - edukativni program „Sajam mogućnosti“ koji ima za cilj okupiti učenike 4. i 6. razreda osnovnih škola na jednom mjestu kroz sva tri grada, te ih kroz udruge, društva i organizacije, koje u svojim programima rade s mladima, upoznati s pozitivnim izvanškolskim sadržajima. Također, „Sajam mogućnosti“ ima za cilj i nastavak razvijanja odnosa povjerenja s policijom, te razvijanje osjećaja suradnje i zajedničke uključenosti svih subjekata društva u prevenciji svih oblika kriminaliteta.

Mato Radotović, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, iznio je brojčane pokazatelje za razdoblje od 1. rujna 2007. do 1. srpnja 2012. godine, a koji se odnose na predano vatreno oružje, streljivo i minsko - eksplozivna sredstva od strane građana.

Također, upoznao je sve prisutne sa konkretnim primjerima iz prakse, odnosno opasnostima koje „vrebaju“ od zaostalih minsko - eksplozivnih sredstava i onih koje građani još uvijek  nelegalno posjeduju.

Pozvao je gradonačelnike i općinske načelnike na suradnju u vidu organiziranja edukacija spomenute problematike za članove raznih udruga koje djeluju na njihovom području i senzibiliziranje cjelokupne javnosti.

Župan Koprivničko - križevačke županije Darko Koren dao je podršku u organizaciji „Sajma mogućnosti“, te istaknuo važnost akcije „Manje oružja, manje tragedija“. 



Stranica