Prekršaji u cestovnom prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2014/prometni_policajac02.jpg

U ponedjeljak, 3. ožujka, na Prekršajni sud u Križevcima dovedena su tri vozača zbog počinjenja prometnih prekršaja u cestovnom prometu.

Foto: Ilustracija 

U ponedjeljak, 3. ožujka, na Prekršajni sud u Križevcima dovedena su tri vozača zbog počinjenja prometnih prekršaja u cestovnom prometu.

Doveden je 48 - godišnji vozač koji je u srijedu, 26. veljače u 23.40 sati u Križevcima upravljao automobilom prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,35 g/kg. Kažnjen je novčanom kaznom od 5 500 kuna.

Također, doveden je 26 - godišnji vozač koji je u 1.10 sati u Donjem Fodrovcu upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,95 g/kg. Kažnjen je novčanom kaznom od 4 700 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije tri mjeseca.

Doveden je i 43 - godišnji vozač koji je u 2.45 sati u Donjem Fodrovcu upravljao automobilom pod vidnim utjecajem alkohola, a odbio je alkotestiranje, te za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Kažnjen je novčanom kaznom od 2 000 kuna, kaznom zatvora od 10 dana uvjetno na četiri mjeseca i zabranom upravljanja vozilima B kategorije tri mjeseca.

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Alkohol nepovoljno utječe na vozačke sposobnosti uslijed čega se povećava mogućnost događanja prometnih nesreća. Stoga, ponovno, savjetujemo svim vozačima da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu na cestama.

Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.



Stranica