Prekršaji u cestovnom prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2014/alkotest02.jpg

U ponedjeljak, 1. prosinca, na prekršajne sudove dovedena su dva vozača zbog počinjenja prekršaja u cestovnom prometu.  

Foto: Ilustracija 

U ponedjeljak, 1. prosinca, na prekršajne sudove dovedena su dva vozača zbog počinjenja prekršaja u cestovnom prometu. 

Tako je na Prekršajni sud u Križevcima doveden 28 – godišnjak koji je u nedjelju oko 22.38 sati u Svetom Ivanu Žabnu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,01 promila i bez položenog vozačkog ispita. Kažnjen je novčanom kaznom od 3.300 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije četiri mjeseca. 

Također, na Prekršajni sud u Koprivnici doveden je 21 – godišnjak koji je oko 2.15 sati u Kloštru Podravskom upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,92 promila. Kažnjen je kaznom zatvora od 15 dana, uvjetno na šest mjeseci i zabranom upravljanja vozilima B kategorije tri mjeseca.   

 

Dobro je podsjetiti

 Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 g/kg alkohola u organizmu postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 g/kg alkohola u organizmu postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.



Stranica