Prevaren prilikom kupnje radnog stroja

Slika /ikone/Euro.1.jpg

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje

Foto: Ilustracija

Prijevara
 
Unazad mjesec dana 40-godišnjak je preko društvene mreže stupio u kontakt s nepoznatom osobom radi kupnje radnog stroja u inozemstvu te ukupno uplatio novčani iznos od 9250 eura, dok radni stroj nije isporučen niti je oštećeni nakon uplate novčanog iznosa uspio uspostaviti kontakt s osobom s kojom je dogovorio kupnju, nakon čega je shvatio da je prevaren.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Dobro je podsjetiti
 
Internet prijevare - građani budite oprezni!

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Kad kupujete online/putem interneta provjerite web stranicu, nikad ne koristite veze dobivene elektronskom poštom ili preko društvenih mreža. Podatke unosite isključivo izravno na sigurnim internetskim stranicama.
 
Ne šaljite novce nepoznatom, ako ne biste novac dali osobi koju ste slučajno sreli na ulici, ne činite to ni na internetu. Ako je moguće, zadržite pravo da prvo primite robu.
Prije plaćanja razmislite dvaput, provjerite da li ste razumjeli rizike kupnje putem interneta.

Više o prijevarama kod kupnje online možete pročitati OVDJE

 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon