Prevaren prilikom kupnje vozila

Slika /ikone/Euro.1.jpg

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje

Foto: Ilustracija

Prijevara i Nedozvoljena uporaba osobnih podataka
 
Unazad nekoliko dana oštećeni 36-godišnjak je na društvenoj mreži pronašao oglas o prodaji osobnog automobila te je stupio u kontakt s nepoznatom osobom i dogovorio kupoprodaju vozila kojom prilikom je nepoznata osoba prikazivanjem lažnih činjenica dovela u zabludu oštećenog koji je uplatio predujam od nekoliko stotina eura.
Nadalje, tijekom dogovora o kupoprodaji vozila oštećeni je dostavio kopiju osobne iskaznice, a koji su podaci nedozvoljeno uporabljeni za oglašavanje  oglasa o prodaju vozila.
Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Internet prijevare - građani budite oprezni!

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Kad kupujete online/putem interneta provjerite web stranicu, nikad ne koristite veze dobivene elektronskom poštom ili preko društvenih mreža. Podatke unosite isključivo izravno na sigurnim internetskim stranicama.

Ne šaljite novce nepoznatom, ako ne biste novac dali osobi koju ste slučajno sreli na ulici, ne činite to ni na internetu. Ako je moguće, zadržite pravo da prvo primite robu. Prije plaćanja razmislite dvaput, provjerite da li ste razumjeli rizike kupnje putem interneta.

Također, vodite računa o zaštiti svojih osobnih podataka, ne činite je dostupnima nepoznatim osobama. 


 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon