Preventivna akcija "Dan ljubaznosti u prometu"

Slika PU_KK/Vijesti/2017/10/post.znakove.jpg

povodom obilježavanja Svjetskog dana pješaka, Policijska uprava koprivničko-križevačka u suradnji s gradovima Koprivnica, Križevci i Đurđevac provesti će u petak, 6. listopada, preventivnu akciju „Dan ljubaznosti u prometu“.   

Foto: Ilustracija 

Tijekom devet mjeseci ove godine na području Policijske uprave zabilježeno je 420 prometnih nesreća od čega pet nesreća s poginulim osobama i 169 nesreća s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama smrtno je stradalo šest osoba, teško su ozlijeđene 34 osobe, a lakše su ozlijeđene 174 osobe.     

U 18 prometnih nesreća, od čega u jednoj nesreći s poginulom osobom, te 15 nesreća s ozlijeđenim osobama, sudjelovala su 22 pješaka. U ovim nesrećama smrtno je stradao jedan pješak, teže je ozlijeđeno pet pješaka dok je 11 pješaka lakše ozlijeđeno.  Kako bi se smanjilo stradavanje pješaka u prometu, povodom obilježavanja Svjetskog dana pješaka, Policijska uprava koprivničko-križevačka u suradnji s gradovima Koprivnica, Križevci i Đurđevac provesti će u petak, 6. listopada, preventivnu akciju „Dan ljubaznosti u prometu“. 

Preventivnom akcijom „Dan ljubaznosti u prometu“ želi se senzibilizirati vozače motornih vozila na stradavanje pješaka, te istima ukazati na činjenicu da nepoštivanje prometnih propisa i nepropuštanje pješaka koji se kreću ili se spremaju kretati obilježenim pješačkim prijelazima uvelike doprinosi teškom stradavanju pješaka u prometu na cestama.



Stranica