Preventivne aktivnosti tijekom proteklog tjedna

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su održali nekoliko preventivnih aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna policijski službenici su u Kloštru Podravskom i Koprivnici održali info-točke usmjerene na tzv. „četiri ubojice u prometu“ i mlade vozače. Sudionici u prometu educirani su o sigurnom sudjelovanju u prometu, poštivanju prometnih propisa s naglaskom na korištenje sigurnosnog pojasa, poštivanje ograničenja brzine, opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola i nepropisne uporabe mobitela.
 
Također, u Dječjem vrtiću Tratinčica u Koprivnici održana je edukacija djece polaznika Male škole. Tom prigodom djeca su uz pomoć policijske službenice naučila kako sigurno prijeći preko ceste, značenje prometnih znakova, kako se kretati na pješačkim stazama i kako koristiti zaštitnu kacigu prilikom vožnje biciklom.

U sklopu tehničkih pregleda traktora na terenu, u Guščerovcu je održana edukacija vozačima traktora. Tom prigodom vozačima je skrenuta pozornost na poštivanje prometnih propisa, a posebice na tehničku ispravnost vozila, vožnju pod utjecajem alkohola, prijevoz osoba u traktoru i priključnim vozilima, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, čišćenje blata s prometnica i drugo.

Nadalje, u Auto-moto klubu Križevci održana je edukacija u sklopu projekta „Zlatne godine“ koji provodi Hrvatski auto klub, a koji je usmjeren prema vozačima starije životne dobi.
 

Stranica