Preventivne aktivnosti tijekom proteklog tjedna

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/10/7.10 (6).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici održali su nekoliko preventivnih aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici Policijske postaje Koprivnica, Đurđevac i Križevci u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ održali su edukaciju učenika prvih razreda Osnovne škole u Đurđevcu, Kloštru Podravskom, Kalinovcu, Ferdinandovcu, Molvama, Goli, Ljudevita Modeca i Centra za odgoj i obrazovanje i rehabilitaciju u Križevcima, Svetom Ivanu Žabnu, Svetom Petru Čvrstecu kao i njihovim područnim školama. Edukacije su provedene u suradnji s Auto klubom Đurđevac i Auto moto klubom Križevci. Učenici prvih razreda su na zanimljiv način učili o sigurnom sudjelovanju u prometu u svojstvu pješaka, putnika u osobnim vozilima, vozača bicikala i putnika u autobusu.
 
U sklopu obilježavanja Dana policije policijske službenice Policijske postaje Koprivnica posjetile su dječji vrtić u Rasinji, kojom prilikom su najmlađe sudionike u prometu upoznale s radom policijskih službenika, te najvažnijim pravilima za sigurno sudjelovanje u prometu u svojstvu putnika, vozača bicikala i pješaka.
 
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa u Koprivnici, policijska službenica održala je edukativno predavanje osobama starije životne dobi u sklopu programa Podravski humanitarci. Posebna pozornost skrenuta je na opasnosti korištenja mobitela i vožnje pod utjecajem alkohola, sigurnom sudjelovanju pješaka i biciklista u prometu, korištenju sigurnosnog pojasa, Europskoj parkirališnoj karti, te prometnim nesrećama u kojima sudjeluju osobe starije životne dobi.

 

Pisane vijesti