Preventivne aktivnosti tijekom tjedna

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/03/17.3..JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno dijeljeni su promotivni materijali

Foto: Pu korpivničko-križevačka

U ponedjeljak, 13. ožujka 2023. godine od 9 do 10 sati u Molvama, u sklopu preventivnih aktivnosti policijski službenici Policijske postaje Đurđevac održali su info točku usmjerenu na mlade vozače i tzv. „četiri ubojice u prometu“ - alkohol, brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela.

Prisutnima je ukazano na nužnost poštivanja prometnih propisa, posebice odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje se odnose na alkoholiziranost vozača, brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela i na opasnosti kršenja drugih prometnih propisa, te su pozvani da poštuju prometne propise.

U preventivnim aktivnostima građani su savjetovani o sigurnom sudjelovanju u prometu kao i posljedicama te sankcijama ukoliko se ne pridržavaju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno dijeljeni su promotivni materijali.
 
Nadalje, u srijedu, 15. ožujka 2023. godine policijski službenici Službe za javni red i sigurnosti i Policijske postaje Đurđevac održali su edukativno predavanje u dječjem vrtiću Fijolica u Novigradu Podravskom i na dječjem odjelu Gradske knjižnice Đurđevac.

Tijekom edukativnog predavanja polaznici dječjeg vrtića Fijolica, skupina Ribice i dječjeg vrtića Maslačak, skupina Kapljice upoznati su sa sigurnim prelaženjem preko kolnika, čemu služi semafor, zbog čega je opasno koristiti mobitel u prometu, kako se kretati biciklom i pješice, te zašto je važno koristiti autosjedalicu i sigurnosni pojas.

Nakon edukacije djeca su slagala puzzle o sigurnom sudjelovanju u prometu, a koje su vrtić i knjižnica dobili od Službe za javni red i sigurnost, dok su djeci uručeni preventivni materijali.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila