Preventivne aktivnosti tijekom tjedna

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/03/31.3 (3).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Građani su informirani o sigurnom sudjelovanju u prometu kao i posljedicama te sankcijama koje ih slijede ukoliko ih se ne pridržavaju

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti policijski službenici su tijekom tjedna održali info točke u Virju i Rasinji, a bile su usmjerene na tzv. „četiri ubojice u prometu“ - alkohol, brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela te na mlade vozače.
 
Prisutnima je skrenuta pažnja na nužnost poštivanja prometnih propisa, posebice odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje se odnose na alkoholiziranost vozača, brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela i na opasnosti kršenja drugih prometnih propisa.
 
Također, građani su informirani o sigurnom sudjelovanju u prometu kao i posljedicama i sankcijama koje ih slijede ukoliko ih se ne pridržavaju. Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno dijeljeni su promotivni materijali.

U utorak, 28. ožujka u Virju u sklopu obavljanja tehničkih pregleda traktora i njihovih priključnih vozila na terenu u organizaciji Stanice za tehnički pregled vozila iz Đurđevca i CVH-a, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac, vlasnicima traktora podijelili su informativne letke. Letci su prigodno izrađeni za vozače traktora u kojima je opisana statistika učesnika traktora u prometnim nesrećama, zakonske odredbe koje se odnose na sudjelovanje traktora u prometu na cesti te savjeti i korisne informacije kako sigurno sudjelovati u prometu na cesti. Na ovaj način policija želi pozitivno utjecati na svijest vozača traktora na odgovornije ponašanje u prometu te kako bi se broj poginulih i stradalih u prometu sveo na najmanju moguću razinu.
 
Nadalje, u srijedu, 24. ožujka u Osnovnoj školi Koprivnički Bregi održana je edukacija roditelja učenika petih razreda na temu sigurne vožnje biciklom, osobnim prijevoznim sredstvima - električnim romobilima, te samozaštitnom ponašanju djece. Roditelji su savjetovani kako sudjelovati u odgoju djece iz prometne kulture, potrebi prilagodbe brzine kretanja vozila uvjetima na cesti kao i samo zaštitnom ponašanju - bez uporabe mobitela tijekom vožnje, uz obavezno korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, te korištenje svijetla i reflektirajućih materijala prilikom kretanja na biciklu ili u svojstvu pješaka.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila