Preventivne aktivnosti tijekom tjedna

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/04/28.4.(6).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj preventivnih akcija je pozitivno utjecati na svijest svih sudionika u prometu u cilju sprečavanja kršenja prometnih propisa, događanja prometnih nesreća te stradavanja sudionika i imovine

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu, 26. travnja u Podravskim Sesvetama, u sklopu preventivnih aktivnosti Policijska postaja Đurđevac održala je info točku usmjerenu na mlade vozače i tzv. „četiri ubojice u prometu“ - alkohol, brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela.

Sudionici su savjetovani o sigurnom sudjelovanju u prometu kao o posljedicama i sankcijama koje ih slijede ukoliko ih se ne pridržavaju. Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno dijeljeni su promotivni materijali, a poseban naglasak usmjeren je na problem konzumacije alkohola, a potom i sudjelovanja pod utjecajem alkohola u prometu na cesti.
 
Nadalje, u sklopu obavljanja tehničkih pregleda traktora i njihovih priključnih vozila na terenu u Podravskim Sesvetama u organizaciji Stanice za tehnički pregled vozila, policijski službenici su vlasnicima traktora podijelili informativne letke. Letci su prigodno izrađeni za vozače traktora u kojima je sadržajno opisana statistika učesnika traktora u prometnim nesrećama, zakonske odredbe koje se odnose na sudjelovanje traktora u prometu na cesti, te savjeti i korisne informacije kako sigurno i prihvatljivo biti sudionik u prometu na cesti.
 
U četvrtak, 27. travnja u Đurđevcu je održana info točka usmjerena na pješake i bicikliste.
Kako je zastupljenost pješaka i biciklista u prometu sve veća, a samim time i njihova ugroženost, prisutni građani su savjetovani kako je prilikom sudjelovanja u prometu uvijek potreban dodatan oprez, skrenuta im je pozornost na najčešće prekršaje koje čine pješaci i biciklisti.
 
Danas, 28.travnja na Zrinkom trgu u Koprivnici, policijske službenice Policijske postaje Koprivnica i Policijske uprave Koprivničko-križevačke provele su preventivne aktivnosti usmjerene na sve sudionike u prometu pod nazivom "Sigurno u prometu".

Građani su educirani o sigurnom sudjelovanju u prometu te su dijeljeni promidžbeni materijali. Velik broj građana informirao se o registraciji bicikla, te su svi zainteresirani pozvani da dođu u ponedjeljak, 1. svibnja na Zrinski trg gdje će policijski službenici besplatno registrirati bicikle te savjetovati građane o sigurnom sudjelovanju u prometu.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica